lauantai 22. joulukuuta 2012

Melkein valmista


Joululahjat check. 
Jouluruuat check. 
Joulukuusi check.
Joulusiivoukset almost check. 

Hämmentävää mutta totta - täällä alkaa olla kaikki valmista. Tänä yönä vielä vähän paketointia ja punaviiniä perinteiseen tapaan. Huomenna leivontahommia sekä kummipoikien lahjakierros. Sitten vaan ryhdytään odottelemaan joulupukkia.
En muista että meillä olisi koskaan ollut näin valmista näin hyvissä ajoin. Mutta meidän huushollin tuntien - ihan näin optimisti en vielä ole. Viime tingassa muistetaan ihan varmasti vielä joku puuttuva "must have"-juttu, jota lähdetään sitten kauhealla höökillä hakemaan viisi minuuttia ennen kauppojen sulkemisaikaa... Mutta siihen asti nautiskelen tästä tunteesta. Tervetuloa joulu!

tiistai 11. joulukuuta 2012

...tonttuko sieltä kurkistaa?Näin joulun alla tunnustan nolona käyttäväni häikäilemättömästi hyväkseni tonttuja. Nimittäin lasten komentamisessa.
Iltapuuro hujahtaa nopeasti naamataulusta alas, kun vaivihkaa tuumailee että mahtoiko tonttu juuri vilahtaa ikkunan takana. Noloa mutta ah niin toimivaa! Vanhempi poika ei toki enää tonttuihin usko, mutta nuorempaan tarina uppoaa tehokkaasti. Esikoinen oli vielä jutussa mukana ja juoksenteli viime viikolla tonttupipo päässä keittiön ikkunan alla. Junnun silmät muuttui lautasen kokoiseksi erinäisten oho ja wauuuu -huudahdusten säestämänä.

En edes halua lukea mitään lastenkasvatusoppaita, siellä varmaan tuomittaisiin tälläinen epäkypsä ja vastuuntunnoton lahjonta ja kiristys -tyyppinen toiminta täysin. Että lapsi kyllä ymmärtää asiat kun sille kauniisti selittää. Yeah right. Siihen asti kun junnulla ei mitään pahempia traumoja asian suhteen näytä tulevan, aion jatkaa tätä tonttuilua ihan jouluaattoon asti. Parempi olla toooosi kiltti! *Kjäh kjäh*


perjantai 7. joulukuuta 2012

Home Alone


Ah, vapaapäivä! Tosin meidän perheen ainoa sellainen, sillä mies on töissä ja lapset koulussa ja hoidossa. Työn alla ne perinteiset kaappien joulusiivoukset, eikös joulupukki kurkistakin myös kaappeihin...?

Ei vaines, totuus on se, että pistin kirpparille myyntiin  niin paljon tavaraa, että kaappeihin tuli suorastaan väljää. Nyt täytyy järjestellä jäljelle jääneet tavarat ja sitten osa kaapeista on lähes tyhjiä! Käsittämätöntä mitä rojua ihminen hamstraa nurkkiinsa! Koko syksyn mulla on ollut hirveä selkeyttämisen tarve ja uuden vuoden haluan aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Eli pois turhat roinat nurkista ja käyttämättömät vaatteet kaapista.

Samalla olen vaihtanut sisustusta jouluisammaksi. Valoja, tähtiä ja tonttuja alkaa löytyä niin ylä- kuin alakerrastakin. Tänä jouluna yritän saada kaikki valmiiksi jo hyvissä ajoin ja nauttia pyhistä ihan rauhassa. Mieluiten siten että aatonaattona ei muuta tehdä kuin lojutaan sohvalla villasukat jalassa ja katsellaan joulukuusta. Viime vuoden aatto on vielä tuoreessa muistissa. Paitsi että koko joulu oli tyhmästi viikonlopun mittainen, niin muistan että vielä aattona iltapäivällä siivosin taloa hiki hatussa iltaa varten. Tänä vuonna se on ehdoton nou nou. Muutenkin odotan joulun aikaa ihan intona, mulla on kaikki välipäivät vapaita ja töihin palaan vasta loppiaisen jälkeen. Kahden viikon loman aikana ehtii jo vähän latailla akkuja ensi kevään kiireitä varten.
Sitä ennen puuhaa kuitenkin riittää. Poikien joululahjalistat (tai oikeammin niistä versiot nro 2347, miten jopa 11 vee jaksaa intoilla noin paljon lahjoista...?) on kiinnitetty jääkaapin oveen ja niistä muistetaan mainita ainakin kymmenen kertaa päivässä tyyliin vink vink. Kaikki lahjat siis vielä hankinta-asteella... mutta onneksi kaapit alkaa olla siivottuna :)

P.S. Kukahan haluaisi silittää meillä isohkon kasan tyynynpäällisiä...?