maanantai 14. huhtikuuta 2014

En sitten malttanut


Ekat tomaatin ja chilin taimet hankittu. Tiedän, on vähän aikaista - varsinkaan jos ei omista kasvilamppua tai kasvihuonetta. Ehkä sitä muutama rehu kuitenkin vielä ikkunalle mahtuu, jos ne vaikka siinä kasvaisi... Ja eikös sitä jo luvattu aurinkoa ja lämpöä pääsiäiseksi, jos sitä vaikka riittäisi taimillekin?

Olen jo useamman kesän kasvatellut piskuisessa keittiöpuutarhassani kaikenlaista syötävää. Tomaattia, salaattia, kesäkurpitsaa, yrttejä, raparperia - you name it. On mukavaa kipaista hakemaan salaattiainekset terassin vierestä, varsinaista lähiruokaa parhaimmillaan. Tosin perheellä saattaa jo elokuussa kesäkurpitsaruuat tulla korvista ulos...

Yleensä olen hakenut tomaatin taimet lähellämme sijaitsevasta puutarhaoppilaitoksesta, josta onkin saanut älyttömän hyviä taimia. Nyt bongasin taimia Plantagenista ja nappasin mukaan pari. Ihan vaan kokeiluun :) Lisää aion hakea parin viikon päästä, kun puutarhaoppilaitoksessa on avointen ovien päivät.

Ah, kevät. Tänä keväänä puutarhaintoilu tuntuu tavallistakin rankemmalta "oireelta"!

2 kommenttia:

  1. Onnea tomaatin ja cilin taimille. Itse en ole koskaan kasvattanut tomaattia sen enempää, kuin ciliäkään, mutta nyt kylvin ekat pensastomaatin siemenet ja toivon, että kasvatus onnistuu. Makeaa suippopaprikaa kylvin myös. Ostin kaupasta paprikoita salaattia varten ja päätin kokeilla onnistuisiko kylvö niistä kerätyistä siemenistä. Lähes kaikki itivät ja nyt ne venyttävät versojaan ikkunanlaudallani. Katsotaan nyt kuinka loppujen lopuksi tulee käymään.

    VastaaPoista
  2. Terhakan näköiset taimet olet löytänyt! Mikäs niiden siinä lämpimällä ikkunanlaudalla ollessa. Mä olen monena kesänä ostanut kirsikkatomaatin taimia ruukussa, sellaisia ihan komea kokoisia. Hyvin on tullut satoa läpi kesän vaikka en mikään hortonomi olekaan. Normisti onnistun tappamaan kaikki taimet alta aikayksikön :-)

    VastaaPoista