maanantai 16. kesäkuuta 2014

Katsaus kivikkoryhmäänMinun piti tänään kuvailla puutarhan näkymiä, mutta koko illan satoi vettä eikä tehnyt mieli laittaa edes nenää ulos ovesta. Tässä korvikkeeksi muutamia viikko sitten otettuja kuvia, jotka ovat jääneet kameran muistikortille lojumaan kiireiden takia.

Viime kesän viime metreillä istuttelin taimia kivikkoryhmään tien varteen. Kivikkoryhmä on alkukesän aikana suorastaan roihahtanut kasvuun, kiitos sateiden, hyvän mullan ja pontevien taimien. Penkin kaikki taimet, havuja lukuunottamatta, olen saanut hakea naapurikylästä erään vanhan rouvan pihalta. Kiitos Terttu! Tuoksukurjenpolvet melkein pitäisi jo harventaa! Toisaalta tiheä kasvu vähentää kyllä huomattavasti kitkemishommia, mistä en ole ollenkaan pahoillani...
Näkymää kylälle päin...Tien vierustan raivaus on suunniteltu juhannuspäivien ratoksi... saas nähdä miten käy...Siistisi näkymää kummasti.


Pergola sai ylleen purjeen, mutta kattopleksit tukipuineen puuttuu vielä. Köh, juhannuksena? Jostain pitäisi löytyä myös reipas metsuri, joka ottaisi koiratarhan koivikon harvennettavaksi. Sellaista ei ole vielä löytynyt, jos on vapaaehtoisia, saa ilmoittautua! :)


Ihanaa kun luvassa on lyhyt työviikko. Lomailen vasta heinäkuun puolivälin jälkeen, joten yksikin ylimääräinen lomapäivä on tässä vaiheessa ihan tervetullut. Meillä on juhannusta vietetty perinteisesti kotinurkissa saunoen ja grillaten. Aion kurvata tällä viikolla taimikaupan kautta töistä kotiin - tuskin maltan pysyä pihalta pois edes juhannuspyhinä!

12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen kukkapenkki!
  Itse olen vähennellyt penkkejä, kun en enää milllään jaksa kitkeä rikkaruohoja niistä!
  Meillä on niin kylmää, että pian saa toppatakit kaivella kaappien kätköistä esiin!
  Mukavaa, kun tulit lukijakseni, on aina niin mukavaa saada uusia blogeja seurattavaksi ja lukijoita tietty<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kieltämättä kitkeminen on tylsää hommaa, ja sitä pitäisi muistaa tehdä usein. Itse yritän ratkaista asian siten, että teen muutaman ison istutusalueen ja loput istutukset ovat pensaita, puita yms. Saas nähdä olenko parin vuoden päästä kuopsuttamassa näitä perennapenkkejä pensaiksi :)

   Poista
 2. Siis aivan upea kivikkoryhmä teillä! Kasvit näyttävät viihtyvän todella hyvin.

  Itseäni hieman pelottaa, jos istuttamamme sata ja yx tainta eivät viihdykään
  meren rannan haasteellisissa sääolosuhteissa ja nuukahtavat yksi kerrallaan.

  Ihanaa juhannusta teidän koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kasvit viihtyvät nyt kun on vettä satanut enemmän kuin tarpeeksi jopa meidän kuivalla mäellä... Nou hätä, kyllä teidän puutarhasuunnittelija on taatusti ottanut huomioon meren läheisyyden ja haasteelliset kelit. Ammattilaisella on aina paras näkemys näistä seikoista - toisin kuin meillä amatööripuutarhureilla :)

   Poista
 3. Siisti ja kaunis kivikkoalue. Penkki on tasapainoinen ja näyttävä, kun olet istuttanut tarpeeksi monta saman lajin kasvia ryhmäksi ja näyttävät hyvältä isojen kivien ja korkeutta tuovan timanttituijan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meillä on aika iso piha ja mietin, että myös kasviryhmien pitää olla isoja, muuten näkymästä tulee sekava vaikutelma.

   Poista
 4. Onpa lähtenyt taimet hyvään kasvuun. Alkukesä on ollut kyllä kasveille suotuisa lämmön ja sateiden vuoksi. Nyt tuli vähän takapakkia säitten puoleen. Täällä kaakossa satoi tänään räntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulunut kesä on ollut kyllä kiitollinen puutarhurille, sillä meillä päin ei ole kertaakaan joutunut kukkia kastelemaan vaikka tontti on normikesänä aurinkoinen ja rutikuiva... Kylmyys kyllä häiritsee!

   Poista
 5. Näyttää ihanan vehreeltä ja viihtyisältä! Nurmikko on ihan kadehdittavan tuuhea :) Lucky you, että tunnet noin herttaisen vanhemman rouvan♥

  Kivaa juhannusta sulle sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nurmikon salainen ase on Metsäpirtin ravinteikas nurmikkomulta! Kyllä, lucky me, tälläisistä puutarhakamuista! :)

   Poista
 6. Hi Dear,
  just found you and your wonderful garden. I love the concept stone with green! It looks so beautiful and elegant! Great!
  Have a wonderful time!
  All my best from Austria
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! So nice that you visited in my blog. Wishing you a wonderful summer!

   Poista