maanantai 16. kesäkuuta 2014

Katsaus kivikkoryhmäänMinun piti tänään kuvailla puutarhan näkymiä, mutta koko illan satoi vettä eikä tehnyt mieli laittaa edes nenää ulos ovesta. Tässä korvikkeeksi muutamia viikko sitten otettuja kuvia, jotka ovat jääneet kameran muistikortille lojumaan kiireiden takia.

Viime kesän viime metreillä istuttelin taimia kivikkoryhmään tien varteen. Kivikkoryhmä on alkukesän aikana suorastaan roihahtanut kasvuun, kiitos sateiden, hyvän mullan ja pontevien taimien. Penkin kaikki taimet, havuja lukuunottamatta, olen saanut hakea naapurikylästä erään vanhan rouvan pihalta. Kiitos Terttu! Tuoksukurjenpolvet melkein pitäisi jo harventaa! Toisaalta tiheä kasvu vähentää kyllä huomattavasti kitkemishommia, mistä en ole ollenkaan pahoillani...
Näkymää kylälle päin...Tien vierustan raivaus on suunniteltu juhannuspäivien ratoksi... saas nähdä miten käy...Siistisi näkymää kummasti.


Pergola sai ylleen purjeen, mutta kattopleksit tukipuineen puuttuu vielä. Köh, juhannuksena? Jostain pitäisi löytyä myös reipas metsuri, joka ottaisi koiratarhan koivikon harvennettavaksi. Sellaista ei ole vielä löytynyt, jos on vapaaehtoisia, saa ilmoittautua! :)


Ihanaa kun luvassa on lyhyt työviikko. Lomailen vasta heinäkuun puolivälin jälkeen, joten yksikin ylimääräinen lomapäivä on tässä vaiheessa ihan tervetullut. Meillä on juhannusta vietetty perinteisesti kotinurkissa saunoen ja grillaten. Aion kurvata tällä viikolla taimikaupan kautta töistä kotiin - tuskin maltan pysyä pihalta pois edes juhannuspyhinä!

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Projektina pergola (ja puoli hehtaaria pihaa...)


Kevät meni, kesä tuli. En tiedä minne aika hujahti? Tuntuu ihan käsittämättömältä, että hartaasti odottamani kesä on jo täällä. Vielä kun saataisiin aurinkoa, niin fiilikset olisi kohdillaan.

Meillä on kaikki ylimääräinen (vähäinen) vapaa-aika ahkeroitu pihatöissä. Niitä nimittäin riittää. Alapihalle nousi viime syksyn viimeisillä sateilla pohja pergolalle/oleskelualueelle, ja nyt  projektia olisi tarkoitus jatkaa. Esimerkiksi katto olisi kiva :) Ja rimaa sivuseiniksi, jotta villiviini voi kiipeillä niitä pitkin ylös.

Mikään ei ole kuitenkaan estänyt minua jo raahaamasta sinne sohvaa, lyhtyjä ja kukkasia - first things first, vai miten se nyt olikaan? Rakennuspuuhista vastaava mieheni varmaan kiittelee, kun olen istuttanut pergolan ympärystän täyteen perennoja, joita täytyy sitten varoa kattoprojektissa... Nooh, meillä ei ole koskaan tehty mitään asioita helpoimman kautta!


Alapihalle on istutettu myös nurmikkoa, syreeniaitaa ja peitekasveja pensaiden alle. On kaivettu pihaa auki (myös yhdet sähkökaapelit mistä sain aivan erityisesti kiitosta...) ja visioitu innolla seuraavia istutusalueita.
Tässä vaiheessa kesää virtaa vielä riittää suunnitteluun ja toteutukseen. Olen raivannut kalenteristani kaiken muun ylimääräisen ja aion apinan raivolla huhkia ainakin osan pihasta edustuskuntoon tämän kesän ajan... Sen verran monta vuotta se on seisonut niin siivottoman näköisenä, vailla tekijää.